Trans sminkning

Trans sminkning

Den här sidan är avsedd för Dig som är helt nybörjare och sidan avser en transsminkning, av den anledning finns föga av ”finlir”,sånt kan man läsa i skönhetstidningar etc för kvinnor som har stor erfarenhet och bemästrar detta redan.Avsikten är mer att man enligt nedanstående schema ska få till en acceptabel,preliminär flexibel sminkning som man sen kan utgå ifrån, och ändra efter eget tycke och smak.

Det är inte möjligt att ha ett sminktips som till 100% fungerar på alla,resten måste man prova fram själv och mkt beror ju på hur man vill se ut. Sofie är på intet sätt en expert på området,tvärtom har jag rätt liten erfarenhet, men många efterfrågar detta. Det tar ca en timme att göra detta. Om Du gör detta 1:a gången kan jag lova att det kommer att se rätt risigt ut, men träna på det…utan övning kommer man ingenstans.Jag rekommenderar också att Du går till en expert på området, och det ska helst vara en som kan just transsminkning. Det kostar ca 400-500:- och är väl använda pengar.

Förhoppningsvis är detta begripligt även för Dig som står på ruta ett,är det något Du inte förstår så blir jag glad om Du mailar till : sofietransa@hotmail.com och berättar vad. Sofie vet hur svårt det är precis i början…..

1. Rakning

Använd ett nytt blad, tex MACH 3. Raka Dig inte före på ett dygn minst, på så sätt får man ett ngt bättre resultat.

Tvätta Dig och gnugga noga med tvål. Blöt ansiktet. Värm rakbladet under hett vatten. Använd mkt raklödder.

Raka med snabba tag ,skölj ofta. Tvätta bort all tvål och löddra in igen, och gör om det. Skölj ansiktet med

kallt vatten. Känn efter om Du missade nåt ställe.

2. Grund

Lägg på ngn form av täckande preparat från pannan och ner till halsen inklusive ögonlock och öron.. Dra inte på det, utan ”dutta” annars blir det ojämnt. Jämna sen ut med fingrarna, Pudra,använd en puderplatta. Använd mkt, borsta sen bort överskottet, men inte under ögonen så fastnar inte eventuell mascara och annat om du dräller. Hela det här steget kan man hoppa över om man är slät i ansiktet naturligtvis. Det finns ju ingen anledning att använda brunkräm tex på sommaren då man ju ändå är brun,,utan användningen av dessa preparat är just i syftet att få till en transsminkning. Har du fått till det någorlunda rätt ska du få intrycket av att Du har en ”mask” på dig Det är hela ansiktet som ska täckas alltså.

3. Ögon

A. Dax göra Dina ögon ännu vackrare. Brun penna av ngt slag på ögonbrynen.Just den detaljen gör mkt för helhetsintrycket sen så tänk efter, och testa lite olika varianter. Mascara (det går att använda penna oxå vilket gör det mindre kluddigt om man är ovan) färga inte ända in till näsroten. Ögonskugga: Börja från ögonlocket och uppåt ögongloben utåt (tex) eller efter egen smak.Har du flera färger så sudda ut gränserna med liten borste.Tex mörk färg mot utsidan av ögat och ljus mot näsroten ger en illusion av lite uppåtsneda ögon. Jag tycker det är enklast att använda fingararna men det finns säkert bättre sätt. Ljust framhäver, mörkt fördjupar. Köp en ask med många färger, så du kan prova dig fram. Eventuellt lösögonfransar:dom är svåra att få dit ,använd dom transparenta specialklister som finns att köpa separat, inte dom som ingår i förpackningen. Det står hur man gör på förpackningen f.ö. Dräller du eller får ngt på fel ställe kan man använda en bomullspinne att ta bort det med. Se f.ö videon som fínns nedan under Lucy Ewing. Där finns närbilder på hur man gör.

Du kan få ögat att se lite större ut genom att inte ha kajal (en penna) under ögat och hoppa över sminkning där…

Du kan få ögat att se lite mindre ut genom att lägga en tunn linje kajal innanför de nedre ögonfransarna

4. Rouge

Alla har inte kindknotor som man kludda på lite rouge på. Har Du det så är det bara lägga på, annars kan du lägga det tex en bit nedanför ögat, ovanför kinden höre upp över tiningen i ett ”V” upp till snett ovanför ögonbrynet. Lägg på under hakan. Rouget kan man använda för att ändra ansiktsfärgen så skaffa båda ljust/mörkt. (se ang färger under ”ögon”). ”Dutta” dra inte och använd rouget här och där i syfte att få bort intrycket av ”mask” som concealern kan ge genom att applicera lite här och där godtyckligt.

5. Läppar

Dra konturen först med en läppstiftspenna det finns olika färger, fyll i med läppstift sen. Läppglans.vit penna/pärlemorskugga ovanför överläppen gör att du får en mer plutig mun.Eller måla ,men bara en liten bit,med penna utanför läppen och fyll i med läppstift.Tvärtom om du vill förminska.

Spegla Dig i lite olika ljusförhållanden.