Att välja din första sexleksak – man

Att välja din första sexleksak

Det finns ett stort sortiment av olika sexleksaker och sexhjälpmedel att välja mellan och det är inte alltid så lätt att bestämma sig och veta vad man vill ha. Här får du lite hjälp på vägen.

Fundera på vad du är ute efter

– Mer stimulans vid onani
– Prostatastimulans
– Hjälp med erektionen
– Vill fördröja utlösningen
– Parprodukt

Mer stimulans vid onani
Många män använder sig av ett onanihjälpmedel eller ett stimulerande medel för att uppleva mer njutning vid solosex. Ett glidmedel* förhöjer upplevelsen enormt och en potensring kan ge en härligt kramande känsla nere vid penisroten.

*bästa glidegenskaperna har de som är baserade på silikon eller olja. (använd aldrig olja tillsammans med kondom eller sexleksaker, då olja löser upp alla mjukare material.)

Onanihjälpmedel
Du finns mycket diskreta onanihjälpmedel och det finns mycket verklighetstrogna varianter. Vissa produkter vibrerar för att göra det skönare och för att stimulera blodcirkulationen medan andra är helt manuella.

Uppblåsbar docka
Rent generellt är de uppblåsbara dockorna ganska plastiga och kanske inte helt ultimata som onanihjälpmedel. En del av dem är avsedda som en skämtartikel. Läs noga igenom produktbeskrivningen så att du väljer rätt.

Visa alla Onaniprodukter

Tänk på
De flesta mjuka material slukar fukt så det är nästan alltid nödvändigt att du köper till ett glidmedel tillsammans med din sexleksak. Ibland krävs det också att du talkar eller pudrar din produkt för att den ska behålla sin hudkänsla.

Stimulerande medel
Genom att stryka på ett stimulerande medel på ollonet/penis innan samlag eller onani så kan du få ökad njutning. Det finns t ex medel som ökar blodgenomströmningen och som ger en pirrande känsla. Läs igenom produktbeskrivningen för att hitta rätt produkt för dig. Visa stimulerande medel

Anmärkning
Tänk på att det är mycket individuellt hur ett stimulerande medel upplevs så det kan vara bra att testa sig fram

Prostatastimulans
Mannens prostata kan jämföras med kvinnans g-punkt och är mycket känslig för beröring. Genom att stimulera prostatan kan orgasm komma snabbare och även upplevas intensivare. Det finns flera produkter som är avsedda för att stimulera prostatan. Visa produkter för prostatastimulans

Hjälp med erektionen
Många erektionsproblem kan lösas genom att mannen använder sig av en potenspump för att få stånd och en potensring för att behålla det.

Vibrerande pump
En del potenspumpar är utrustade med en vibrator för att underlätta blodgenomströmningen eller för att helt enkelt göra det skönare. Fundera på om det är något för dig. Generellt sätt är de något dyrare.

Läs gärna mer på www.potensproblem.se

Vill fördröja utlösningen
Om du vill hålla på längre så kan du testa ett fördröjande medel som stryks direkt på ollon/penis. Det finns olika fördröjande medel på marknaden men gemensamt för dem är att de har en viss bedövande effekt så att kärleksakten förlängs.

En del män upplever att de kan hålla på längre om de använder en potensring, som sitter åt nere vid penisroten.

Läs mer i artikel För tidig utlösning/sädesavgång

Parprodukt – under samlag
Det finns flera olika produkter som du kan använda tillsammans med din parter under samlag. Se nedan. Det finns också strap-on som du kan använda när erektionen är svag eller penisöverdrag när du vill erbjuda din partner lite större längd eller tjocklek. Visa strap-on och penisförlängare

Vibrerande ring
Sätt på en vibrerande ring nere vid penisroten så får både du och din partner ta del av dess sköna vibrationer. Eftersom klitoris får mer stimulans under samlaget ökar dessutom förutsättningarna för en gemensam orgasm. Visa vibrerande ringar

We vibe
We vibe är en så speciell parprodukt att den förtjänar en egen rubrik. Denna u-formade vibrator placeras både inuti slidan vid G-punkten och utanpå klitoris för att ge kvinnan dubbel stimulans. Det som gör den unik är att den kan användas under kärleksakten och för mannen blir det oftast något trängre, våtare* och dessutom skönt vibrerande. En storsäljare.

*Många kvinnor upplever att de blir fuktigare när G-punkten stimuleras.

Samlagskulor
Samlagskulorna placeras inne i slidan och används under samlaget. Kulorna hamnar oftast längst in i slidan och masserar då ditt ollon på ett mycket stimulerande sätt. De kan också kallas Geishakulor.

Om du har svårt att välja och få personligt råd så kan du kontakta Lustjakt på 0522-644444 eller skickar ett mail till info@lustjakt.se

Genom att utforska och utvidga din sexuella erfarenhet så ökar du förutsättningarna att uppnå ett tillfredsställande sexliv.

Lycka till!