Vibrator

Vibrator

Extra skön stimulans
De sexleksaker som har en vibrator, ger särskilt effektiv stimulering genom vibrationerna. Stimulera ollonet hos mannen och klitoris hos kvinnan, då detta oftast är de känsligaste områdena. Stimulering av könsorganen ger en ökad lustkänsla som i sin tur ökar den sexuella tändningsnivån. Blodtillströmninge och cirkulationen ökar vid det stimulerande området hos både män och kvinnor, när vi är upphetsade.

När man säger ”vibrator” så innebär det oftas en stav med vibrationer. Men det kan även innebära en klitorisvibrator, analvibrator eller andra vibratorer.

Underlättar orgasm
Vibrerande leksaker är mycket effektiva om man har svårt att få orgasm, vilket är ett vanligt problem speciellt bland kvinnor. De flesta kvinnor får enklast klitorisorgasm, då är en klitorisvibrator att föredra men även en stav kan användas mot klitoris. En del kvinnor vill också ha dubbel stimulering ex vaginal-klitoris, vaginal-anal eller flera stimuleringar i olika områden på en gång. Det finns vibratorer som stimulerar flera områden på en och samma gång.

Rabbit
Ett exempel på flera stimuleringar på en gång är den kända ”Rabbit” från Sex and the city-serien. Där stimulerar kaninen klitoris, staven roterar och längst ner på staven finns kulor som går runt vid slidöppningen. Dessa stavar kallas ofta för multi-stavar. De finns massor av olika utförande, material, färg och form.

Grov
Om staven har en grövre omkrets, så har det effekt på bäckenbottenmuskulaturen där det finns receptorer som är extra känsliga för just töjning. Att man stimulerar dessa receptorer kan ge upphov till sensationella upplevelser. Det gäller både vagina och anus.

Sköna juck
Även rytmiska rörelser är något som stimulerar mycket. Vill man ha det och inte sköta det själv, så finns det stavar som juckar fram och tillbaka.

Utformning
Det finns många olika utförande på en vibrator. Exempelvis raka, böjda,ledade, knottriga, randiga, med taggar eller pärlor, ibland har de en extra klitorisvibrator eller analstav. I vissa vibratorer sitter vibratorn längst fram i toppen, vilket gör den extra bra för stimulerning av ex klitoris eller g-punkten. En stav som har vibratorn placerad långt ner kan vara bra om man vill ha mycket stimulans vid slidmynningen.

Vibrationsnivå
Hur hårt en vibrator vibrerar är också väldigt varierande ex mycket löst, medel, kraftigt, mycket kraftigt. Många gånger så hänger ljudnivån ihop med hur hårt en vibrator vibrerar, men detta stämmer inte alltid.

Material och design
De finns i olika material ex. hårdplast, jelly, silikon, metall, verklighetstrogna material som ex cyberskin mm

En vibrator i hårdplast är att föredra om man har lätt för att bli öm i underlivet. Då hårdplast och glidmedel tillsammans innerbär väldigt liten friktion.

Välj gärna en vibrator som är lite smalare än idealstorleken på ett kön, då en stav upplevs lite större.

Vissa vill att deras vibrator ska se ut som ett kön och andra vill att den ska se lekfull ut ex delfin, kaninen eller andra fanastifulla utföranden. Vilken färg man väljer är också en smaksak. ex: hudfärgad, svart, rosa, lila, blå, röd, gul eller kanske regnbågens alla färger.

Använd glidmedel
Glidmedel behövs nästan alltid tillsammans med en dildo/vibrator. En leksak kräver mer glid än vad ett kön gör. Leksaken i sig upplevs annorlunda. Det är också lätt att friktion uppstår vilket kan ge microskopiskt små sprickor, där bakterier lätt får fäste – detta förhindras om man använder glidmedel, då friktionen minskas.

Det finns många sexleksaker och sexhjälpmedel som uppgraderar ditt sexliv.
-Är du osäker på vad du ska köpa? Ring eller maila gärna till oss på Lustjakt så hjälper vi gärna till.

Tel 0522-644444
info@lustjakt.se
Hitta din sexleksak hos Lustjakt