Vanliga mansfel i sexlivet

Vanliga fel som män gör i sexlivet

Är alldeles för heta på gröten
En kvinna behöver ofta lite längre tid på sig för att bli upphetsade. Varför inte väcka upp hennes lust redan under dagen med att visa henne din uppskattning och berätta på vilket sätt du vill tillfredsställa henne. Lusten börjar alltid först i tanken.

Glömmer att kyssa henne
Kyssar är en viktig ingrediens i ett fungerande samliv. Kyss henne ofta och tänk på din munhygien.

Rakar sig dåligt
Kvinnans underliv är mycket känsligt och om du är orakad så kan det rivas ganska ordentligt. Längre skägg kanske inte rivs men det kan däremot kittlas. Var noga med rakningen eller tänk på att vara lite extra försiktig.

Knådar hennes bröst för hårt
Kvinnans bröst är mycket känsliga för beröring och de flesta kvinnor gillar att bli smekta över brösten. Däremot så kan det istället kännas obehagligt om du är för hårdhänt.

Biter hårt i bröstvårtorna
Bröstvårtorna är som en startknapp för sex. De är mycket känsliga för beröring och många kvinnor blir mycket upphetsade när du ägnar dem din uppmärksamhet. Ta gärna lite saliv på tumme och pekfinger och tvinna bröstvårtan emellan, sug lätt eller vicka bröstvårtan med tungan. Det som du ska tänka på är att de är oerhört känsliga och det kan därför göra väldigt ont om du biter hårt eller är okänslig i din beröring. Det sista du vill är att hon ska få ont och inte vilja ha sex.

Glömmer bort att en kvinna är mer än bara underliv och bröst
Väck upp hela kroppen med dina händer, mun och tunga. Beröring väcker upp inte bara lusten utan höjer nivån av ett må-bra-hormon i kroppen. Beröring stärker också banden mellan er. Upptäck hela henne och inte bara hennes kropp. Bekräfta henne och gör henne sedd även i vardagen.

Tips: Visa massagetillbehör

Vet inte var klitoris sitter
Vet du inte var klitoris sitter? För att en kvinna ska få orgasm så är det oftast nödvändigt med klitorisstimulans. I annat fall är det som om du blir stimulerad enbart på penisskaftet och inte på ollonet, där du är som mest känslig. Du hittar klitoris som en liten utbuktning/flik precis ovanför slidmynningen. Klitoris sväller vid beröring och när kvinnan blir upphetsad.

Tar inte ansvar för skydd
Visa ansvar genom att använda kondom vid tillfälliga förbindelser, dels för skydd mot ev könssjukdom och för skydd mot graviditet.

Attackerar klitoris
Klitoris är en mycket känslig för beröring. Det är ungefär lika många nervändar i klitoris som i ditt ollon. Innan klitoris styvnar så är den extra ömtålig. Börja mycket försiktigt. Slicka eller smek runt omkring också, inte bara rakt på. Använd gärna ett smaksatt glid, som även passar för oralsex.

Tar en paus mitt i
Många kvinnor behöver tid på sig för att få orgasm och om du tar en paus så kan lusten gå tillbaka och du får börja från början igen. Men alla kvinnor är olika så bäst är att fråga vad hon vill. Vill du ta en paus för att du inte orkar längre så kan du kanske använda dig av en vibrator som gör jobbet åt dig.

Vet inte när tåget har gått
Lär dig tyda en kvinnans signaler. Ett tecken på att hon närmar sig klimax är ofta att hon blir lite rödflammig i ansiktet och ner på halsen. Hennes andhämtning förändras. Kroppen spänner sig innan orgasmen för att bygga upp en urladdning. Orgasmen förorsakar muskelsammandragningar i slidan, vilket du kan känna om ni har sex eller du har ett finger inuti vaginan. Klitoris blir ännu mer hård och styv precis innan orgasmen och sammandragningar kan även synas på att klitoris rör sig. Vissa kvinnor flämtar till eller ger ifrån sig ljud såsom suckar, stön eller skrik vid orgasm medan andra är helt tysta. Be gärna kvinnan visa sin njutning så att du lättare vet när du kan sluta tillfredsställa henne.

Försöker få in så många fingrar som möjligt i vaginan
Det är inte storleken som har betydelse utan på vilket sätt du fingerpullar henne. Först och främst måste hon vara fuktig för annars kan det göra ont. Tillför gärna ett glidmedel eller saliv. Börja med ett finger. Precis innanför slidmynningen, rakt upp, är kvinnan mycket känslig. Dels finns här g-punkten och dels så kan klitoris stimuleras även från insidan. Om du gör tecknet ”Kom-hit” så hamnar du oftast rätt. Först när ett finger har förts in så kan du pröva att ta ytterligare ett finger eller två men var lyhörd.

Trycker in den för fort
Det är speciellt viktigt att vara försiktig vid penetreringen om kvinnan inte är redo, vilket gör att hon inte är fuktig nog. Det kan vara väldigt skönt för båda när penis banar väg lite försiktigt och ni känner varje del av varandra. När kvinnan är upphetsad så vidgar sig vaginan både på längden och breddan.

Kör för hårt
Själva in-och-ut-rörelsen är oftast inte speciellt stimulerande för kvinnan. Om du dessutom bankar på utan känsla så kan det istället göra ont. Både livmoderstappen som sitter längst in i vaginan och klitoris är ömtåliga. Om du istället gnider ditt bäckenben mot klitoris och gör cirklande rörelser så stimuleras kvinnan mer, både utvändigt och invändigt. Förutsättningar för gemensam orgasm under samlag ökar betydligt om klitoris eller g-punkten stimuleras. Använd gärna någon vibrerande ring för att underlätta stimulans.

Kommer för fort
Om du skulle komma för fort så är det ingen anledning till panik så länge du har kraft kvar att tillfredsställa henne på annat vis. Om du däremot lämnar henne otillfredsställd gång på gång så kommer hon troligtvis avböja att ha sex med dig. Tips: använd ett fördröjande medel för att kunna hålla på längre.

Håller på för länge
Om du fortsätter att ligga och fila långt efter att det har gått för kvinnan så kan det ge upphov till irritation och ömhet i underlivet. Använd ett bra glid, gärna ett silikonbaserat glidmedel för att förhindra skavsår. Du kan också be henne tillfredsställa dig med händerna eller med munnen. Många kvinnor tycker också det är både spännande och upphetsande och se sin partner tillfredsställa sig själv.

Tips: Visa stimulerande medel för honom

Frågar henne om hon har kommit
Om du inte vet så har hon förmodligen inte fått orgasm eller så är hon kanske mycket otydlig i sitt kroppspråk. Be henne att visa dig genom att använda kroppspråk och hon genom suckar och stön visar när det är skönt. Kommunikation och tydlighet är alltid viktigt, även vid sex. Om kvinnan har svårt att få orgasm så kan hon tycka att det är pinsamt och säga att det inte gick för henne. Om du vill fråga så kan du kanske hellre fråga om hon tyckte det var skönt och vad du skulle kunnat göra bättre.

Trycker kvinnans huvud ner mot sitt kön
Vill du få oralsex så är detta det sista du bör göra. Det kan kännas obehagligt och en kräkreflex kan infinna sig om huvudet trycks ner över penis. Det är förmodligen det sista du vill. Att hon spyr. Du kan istället lägga händerna på hennes huvud och följa med i rörelsen så att ni blir samspelta. Jucka inte emot utan försök att vara still så att hon bestämmer hur långt in hon vill ta den i munnen. PS. Allra bäst är förstås om du ger henne oralsex samtidigt.

Varnar inte innan de kommer
Om hon ger dig oralsex så kan det vara bra att varna henne innan du kommer. Det är upp till henne vad hon vill göra med din sats. Visst, du kan be henne att ta den i munnen men beslutet är hennes. Tjata inte.

Gör som i porrfilmer
Du vet säkert att film och verklighet inte alltid är samma sak. Detta gäller även porrfilmer. Visst kan det se ut som om tjejen njuter något vansinnigt när världens största dildo används i anus men de är skådespelare. Fråga istället kvinnan vad hon vill.

Ber henne rida alldeles för länge
Att be henne rida är helt ok men tänk på att det är ganska ansträngande för låren om hon är otränad. Byt gärna position efter ett tag. Hon kan givetvis även gnida sig emot dig och gunga fram och tillbaka, vilket inte är lika ansträndande samtidigt som blir skönare för henne när klitoris blir stimulerad.

Kör bara in den i anus
Området runt anus och precis innanför anushålet är mycket känsligt för beröring på både män och kvinnor. Många tycker därför det kan vara skönt med analsex eller massage runt anus. Men det är samtidigt så att anushålet är trångt och det finns ingen naturlig fuktighet där (som i slidan). Det är därför mycket viktigt att penetrering sker försiktigt och med mycket glid för att ingen skada ska uppstå.

Tips: Använd en mindre analplugg och glöm inte glidmedel.

Fotograferar utan att tjejen egentligen vill
Att ta erotiska kort kan vara öerhört eggande för båda parter. Men det är oerhört viktigt att bägge är med på det hela. För att tjejen ska känna sig trygg så är det kanske bäst om hon behåller både kort och negativ hos sig. Detta gäller förstås omvänt också.

Har ingen uppfinningsrikedom
Sex som bara är pang på blir i längden ganska tråkigt och förutsägbart. Använd din fantasi och gör sexlivet mer 2023spännande och sensuellt. Det finns mycket litteratur och instruktionsfilmer som kan ge dig inspiration.

Använder för grovt språk
Många, både män och kvinnor, kan gilla lite snuskigt språk, där orden förhöjer upplevelsen och lusten. Däremot kan ett allför vulgärt språk bidra till motsatsen, att lusten försvinner och att det känns mest motbjudande. Tänk på att inte nedvärdera någon med ditt språk eller att göra någon illa till mods.

Smiskar kvinnan för hårt
Ibland kan en liten dask på ändan kännas lite spännade och vara erotiskt upphetsande. Rent fysiskt så strömmar det blod till området och det börjar hetta och bulta. Lite lätt smisk kan vara oerhört upphetsande vid rätt tillfälle. Om du däremot smiskar för hårt vid fel tillfälle så kan det bli oerhört fel. Alla gillar inte smisk. Vissa gör det.

Tips: Visa bondageprodukter

Avslutar innan kvinnan har fått orgasm
Under en kärleksakt tar båda parter ansvar för sin egen njutning och för sin orgasm. Men att avsluta kärleksakten innan det har gått för henne är inte speciellt snällt mot henne. Om du inte orkar tillfredsställa henne så kan du antingen ta hjälp av en sexleksak (t ex en vibrerande stav) eller uppmuntra henne att tillfredsställa sig själv. Håll gärna om henne och var deltagande medan hon tar på sig själv. Ni är fortfarande två älskande som njuter av en gemensam upplevelse.

Vilar hela kroppshyddan på tjejen
Var uppmärksam på att inte vila med hela din tyngd på henne. Hon måste kunna andas. Använd dina armar eller armbågar som stöd så brukar det kännas bättre för kvinnan. Ligg gärna kvar ovanpå en stund efter utlösningen och känn närheten och intimiteten. Ha inte för bråttom utan njut av upplevelsen ni precis delat.

Tackar för att de fått sex
Tacka aldrig för att du fått sex. Säg att det var underbart skönt och att hon är öerhört duktig på det hon gör. Men tacka inte. Sex är ett gemensamt utbyte. Det är inget hon ger dig utan det är något ni upplever tillsammans. Du ger lika mycket som hon. Men att vara tacksam är däremot en bra egenskap som du gärna får låta henne ta del av. Visa din tacksamhet varje dag.

Har dålig hygien
Få saker kan vara så avtändande som dålig hygien och då särskilt vid de intima regionerna. Var mycket noga med att du är hel och ren. Tänk på att doften är starkt kopplat till lustcentrum i hjärnan och kan därför användas för att öka lusten. Det finns dofter som innehåller feromoner som är en doftsignal för att locka till sig det andra könet.

Tips: Visa produkter för bad och kropp

Kritiserar hennes kropp vid sex
Det finns kvinnor som inte är nöjda med sin kropp och som därför känner ett stort obehag för att visa sig naken. Det är absolut inte rätt tillfälle att kritisera någons figur under kärleksakten. Det är enbart sårande för henne om du ger henne kritik och det får henne att svalna direkt. Om du däremot av omtanke för henne och vid rätt tillfälle ger henne stöd och råd för att få den kropp hon önskar, då är det en helt annan sak.

RomantikÄr känslokall

En kärleksakt förenar inte bara två kroppar utan också två själar. Mer intimt än så blir det inte. Känn känslan. Känn upplevelsen. Känn hur ni båda blir ett. En orgasm kan bli så mycket mer än en fysisk upplevelse.