Vacuumpump

Vakuumpump

Vad är en vakuumpump?
Det är en plastcylinder som man sätter över penisen, i botten på cylindern/pumpen sitter en sleeve/gummipackning som gör att det blir tätt runt penisroten. Därefter trycker man på pumpen så att luften avlägsnas ur cylindern. Det är genom att det bildas vakuum i cylindern som svällkropparna i penis blir blodfyllda och på så sätt får man erektion. När man fått tillräcklig styvnad tar man bort pumpen och fäster en potensring längst in vid penisroten.

Blodet stannar nu kvar i svällkropparna och erektionen kvarstår till dess att ringen avlägsnas. Du bör inte ha ringen mer än ca 30 minuter.

Eftersom metoden är enkel och helt ofarlig för hälsan så är det ett väldigt bra alternativ. Ca 80% av erektionsproblemen kan ”botas” med hjälp av pump och ring, enligt RFSU.

Vacuumpumpar finns i många olika utförande.

En vakuumpump kallas även för penispump samt erektionspump.

”En vakuumpump kan förlänga lemmen med 2-5 cm. Pumpen skapar ett undertryck som utvidgar blodkärlen, vilka då kan rymma mer blod och följaktligen gör penisen större. Pumpen måste användas under flera månader, antingen dagligen eller 2-3 gånger per vecka i 10-30 minuter. Det är inte skadligt och penis blir varken slappare eller ”lösare” när man använder en vakuumpump. Vakuumpumpen är särskilt vanlig i USA men har aldrig riktigt slagit igenom i Skandinavien.”
(Källa: Tidningen Iform)

Har man erektionsproblem så bör man satsa på en exklusivare pump. Dessa pumpar har ofta en tryckmätare så att du kan se trycket samt styra vacuumet. Det finns också en säkerhetsventil som du kan trycka på om du vill ta bort vacuumet omedelbart.

Pumpar finns i varierande modeller, storlekar, material och prisklasser, så att olika önskemål kan tillgodoses.
Det finns också pumpar med vibration som är till för mannens njutning. Pumpar används även för onani.

Bakgrund
Erektionsproblem är mycket vanligt, ungefär hälften av alla män mellan 40-70 år upplever någon form av erektionsproblem. Av dessa har ca 1/3 mycket svåra problem.
Ofta yttrar sig detta i en oförmåga att behålla erektion tillräckligt länge, vilket medför att erektionen lätt sviktar under pågående kärleksakt.
Efter utlösning avklingar erektionen snabbt och återkommer först efter en stunds vila.
Det är vanligt att tiden innan man kan få ny erektion ökar med stigande ålder.

I åtta fall av tio är det kroppsliga orsaker som ligger bakom. I två fall av tio har det psykiska orsaker. Vissa läkemedel kan ge potensproblem, liksom rökning och alkoholmissbruk.
Det är ofta väldigt jobbigt för de män som drabbas och många tycker att deras manlighet får sig en riktig törn.

Det finns många sexhjälpmedel som underlättar ditt sexliv.
-Är du osäker på vad du ska köpa? Ring eller maila gärna till oss på Lustjakt så hjälper vi gärna till.

Tel 0522-644444
info@lustjakt.se
Hitta din potenspump hos Lustjakt