Tips för mer lust i samlivet

Tips för mer lust och glädje i samlivet

ParDet finns mycket att göra för att få ett roligare sexliv och större lust, vare sig ni just träffats eller varit tillsammans länge. Det finns också alltid saker att lära sig om både sig själv och varandra. Försök ta er tid att njuta av varandra, många tänker att de inte har tid eller ork för sex när sex egentligen kan få er piggare och mindre stressade! Här kommer lite tips på vad ni kan göra för att öka lusten och ha roligare i samlivet, uppdelningen är inte så noga.

Tips för att öka lusten

1. Det första tipset låter enkelt och det är det också om man bestämmer sig. Det handlar helt enkelt om att tänka mer på sex. När man är stressad och har mycket att göra är det svårt att behålla lusten och att tänka på sex som man vanligtvis gör. Satsa på att tänka mer på sex! Istället för att göra listor på saker du ska göra när du sitter på bussen, fundera på spännande sexställningar. När du handlar mat, fundera på vad i mataffären som skulle kunna användas sexuellt…

2. Bestäm att sex måste vara roligt. När man är stressad och har tid för sex mer sällan än man vill, kan det lätt bli för allvarligt i sängen och det kan döda lusten hos vem som helst. Prata med din partner och kom tillsammans överrens om att ni ska ha roligt i sängen och att det inte gör något om ni provar något nytt och allt går fel, se till att ni kan skratta åt det istället!

3. Hitta på ett eget hemligt ord som betyder sex, det kan vara regnbåge, kattunge, dansa, vad som helst. Det viktiga är att det inte är ett ord ni vanliga fall använder på det sättet, diska är till exempel ett dumt val. Det gör att ni kan använda det när ni umgås med andra utan att någon förstår vad ni menar. Fler användningar följer…

4. Leta på internet efter fem erotiska noveller du tror att din partner skulle tycka om och som innehåller teman du vet att din partner tänder på. Skicka sedan en länk om dagen, regelbundet eller oregelbundet, via e-post till din partner. Märk e-brevet med ert hemliga ord så han inte tittar på länken när kollegorna är i närheten. Låt sedan din partner göra samma sak för dig. Du kommer förmodligen både att bli tänd när du letar noveller till din partner och när du får noveller från din partner. Spara den kåtheten till kvällen då ni diskuterar novellerna och lever ut valda delar…

5. Återberätta era favoritscener ur erotiska filmer och böcker för varandra. Berätta varför ni tänder på dem. Klura ut vad som hade kunnat göra scenerna ännu bättre. Leta efter en erotisk bok som stämmer in med vad ni tycker om och läs högt ur den på kvällarna. Även om ni inte kastar ifrån er boken och har hett sex efteråt, så kommer ni förhoppningsvis att gå och fundera på scenerna efteråt.

6. Utforska vad ni tycker om att bli smekta med. Fjädrar, silkestyg, sammet, läder, något vibrerande… Leta i hemmet efter prylar som kan ge häftig stimulans och ägna sedan minst en timme åt att smeka varandras kroppar med olika material och undersöka vad ni tycker mest om. Prova även att använda sexleksaker på nya ställen på kroppen. Gör sedan samma sak, men med ögonbindel, och låt din partner gissa vad du smeker honom/henne med!

7. Köp en bra bok om sex. Läs den tillsammans. Om du är blyg kan ni läsa boken var för sig och ha ett samtal om vad ni tyckte sedan i sängen med lampan släckt. När ni ändå diskuterar sex, passa på att berätta för din partner vad du tycker bäst om av allt det han/hon gör med dig, förklara varför. Att läsa om nya sexställningar och nya sätt att njuta kommer att sätta igång tankarna och öka er fantasi.

8. Skriv en erotisk novell tillsammans. Skriv antingen varje mening tillsammans eller skriv en mening eller ett stycke var. Om ni är blyga, börja försiktigt och gör bara en romantisk historia, fortsätt sedan… Ett bra sätt att börja fantisera och få mer lust och samtidigt ger det dig chansen att berätta något du skulle vilja prova.

Tips för ett roligare och intressantare sexliv

1. Gör en överenskommelse där ni varje dag i en vecka ska göra något nytt. Det behöver inte vara något stort, det kan räcka med att kleta ned varandra med choklad, eller ha sex i en helt ny ställning, det viktiga är att det är något ni inte gjort tidigare. Så småningom kommer ni att bli mer och mer vågade…

2. Bestäm en speciell plats, tex i en låda under sängen, det viktiga är att den annars är tom. Lämna där små överraskningar åt varandra. En erotisk bok med ett bokmärke vid det kapitel ni ska läsa för varandra, sexiga underkläder, massageolja, bubbelbadskum, sexleksaken ni vill använda ikväll. Bara fantasin sätter gränserna. Turas om att lägga något i den eller lägg båda varsin sak i varsin låda. Ni går hela dagen och fantiserar om vad lådan kan innehålla från partnern, eller vad ni hoppas ska hända med det ni lade i den. På kvällen kikar ni i den och sätter igång leken!

3. Börja massera varandra – ofta! Inget går upp mot massage, spända muskler bli avslappnade, glidet från massageoljan får tankarna att vandra och ni får båda kroppskontakt som sätter igång endorfinerna. Även om ni inte har sex samma kväll så kommer kroppen att reagera på det och bli mer villig. När ni är för trötta för sex, ägna 10 minuter åt massage, det ökar lusten och tar bort stressen.

Tips: Invits värmande massageolja blir varm när man masserar och luktar gott.

4. Sätt er och gör varsin lista på de tio saker du tänder på mest och de tio saker du tror att den andre tänder på mest. Både oskyldiga saker som kyssar i nacken och mer sexinriktade saker. Byt sedan listor. Jobba på att arbeta er igenom listorna, en punkt i taget. Ni lär er också något nytt, kanske var det där du alltid brukade göra inte alls det din partner tänder mest på, utan något annat?

5. Köp en sexleksak! Som nybörjare, beställ en massageolja, ett nytt glidmedel och en liten söt vibrator av något slag. Börja med en fingervibrator eller ett ägg. Ett ägg är mysigt och lätt att använda som klitorisstimulator. Om du vill kan du sedan stoppa det i en penisring så ni båda kan njuta ännu mer vid samlag, då fungerar den som klitorisstimulator för kvinnan eller stimulerar mannens pung.

– Tips klitorisvibratorer

– Tips vibrerande ägg. Ett snyggt designat ägg gör det lätt att få in en leksak i samlivet. Kan användas både vid klitorisstimulans eller inuti vaginan.

– Tips glidmedel: Silikonbaserade, vattenbaserade och smaksatta

– Tips massageolja, värmande och ätbara

6. När du redan har en leksak, leta efter fler! Surfa reda på fler sexleksaker du vill prova, skicka e-post med tips till din partner (med ert hemliga ord i ämnesraden) eller sätt er tillsammans och titta på olika alternativ. Hitta något båda vill prova.

* Tillsammans: en vibrerande penisring lyfter er båda till nya höjder. Mannen blir hårdare och de flesta kvinnor behöver direkt klitorisstimulans för att få orgasm.

* Lekfullt: Prova ett par handklovar i tyg, sitter bra och bekvämt. Eller varför inte en ögonbindel?
– Visa bondageprodukter

* Praktiskt: Latexlakan läggs var som helst och ni kan kladda hur mycket ni vill. Visa massagetillbehör.

* Ny njutning för kvinnan: Utforska G-punkten. Läs även artikeln om G-punkten. Tips på G-punktsstavar

7. Om ni har barn, lämna dem hos en barnvakt och säg att ni ska ha hem gäster. Ägna sedan hela kvällen åt att vara med varandra. Om du lätt känner dig pressad när en viss tid är bokad åt sex, bestäm att ni inte ska ha samlag och följ det. Ägna istället kvällen åt att utforska vad den andra tänder på, massage, långa stunder i duschen…

8. Stäng av tv:n! Förbjud allt tv-tittande i en vecka. Lyssna på musik, spela spel, läs högt för varandra, ta långa bad. Om ni brukar sitta mycket vid datorn, stäng av den också och förbjud allt surfande. Vad kan ni hitta på istället?

9. Gör tråkiga saker roliga och/eller sexiga. Diska inte utan att antingen ha vattenkrig eller bli smekt av din partner samtidigt. Häng inte tvätt utan att vara naken eller leka spöke. Dammsug inte utan att dansa. En klassiker för kvinnor är att städa med en fastspänd klitorisretare… Varför inte låta mannen prova vibrationer han med?

Tips för henne: Klitorisvibrator med sele för bekväm njutning. Kan även användas under samlag.

11. Börja förspelet redan vid frukost. Ägna en hel dag eller två åt förspel. Viska sexiga saker, skicka noveller och erotiska brev (endast om din e-post inte kan läsas av chefen), kom med choklad, ta på dig sexiga underkläder. Gå utan underkläder och berätta det vid väl valt tillfälle när ni är ute.

12. Utnyttja det faktum att män i allmänhet tänder mer på vad de ser, och kvinnor mer på vad de känner och hör. Låt henne sitta naken medan han går igenom hennes kropp, en del i taget och berättar vad han tycker om med just den kroppsdelen. Låt honom sitta naken och låt henne röra vid alla hans kroppsdelar och berätta samma sak. Både bra för självförtroendet och lusten! Är ni homosexuella, anpassa efter er!

13. Förspelstärningar eller andra spel kan vara kul ibland och ge er ny fantasi och nya idéer. Särskilt om ni har varit tillsammans ett tag och fastnat i gamla invanda banor (För båda/Spel och lek).

14. Att duscha och bada tillsammans är inte bara för nyförälskade. En härlig dusch med en vattentät vibrator eller ett långt bad med lyxigt badskum och en vibrator är härligt för båda. Använd vibratorn som klitorisstimulator för kvinnan och stimulera mannens pung och penis med densamma, varför inte prova att trycka en vibrator mot mannens penisrot så hela hans penis blir vibrerande? Silikonbaserade glidmedel håller i duschen, var försiktig så du inte spiller och halkar!