Skötselråd

Skötselråd

Även om en produkt är av hög kvalitet kommer den ändå utsättas för slitage och är känsliga för oaktsam behandling.

När du hanterar en produkt så utsätt den inte för en omildare behandling än den är designad för. Tänk alltid på vad produkten är avsedd till. De flesta produkter som är böjbara eller tänjbara är det till en viss gräns. En penisring är tillexempel elastisk, men inte hur elastisk som helst. Om du tänjer materialet för mycket kan det uppstå bristningar, i värsta fall kan ringen gå av.

Om din leksak går för högvarv under en längre tid kan det hända att den blir varm över elektronikdelen. Detta är det ett varningstecken! Sänk hastigheten eller stäng av motorn helt, annars finns det risk att motorn bränner. På pärlstavar och andra apparater med roterande kärna kan motorn bränna om de ”stryps” med handen eller används analt då musklerna i baken och handen är mycket starkare än musklerna i slidan. Elektronik kan också ta skada av att ramla i golvet.

Vi rekommenderar att du använder batterier av hög kvalitet för att produkten ska fungera tillfredsställande. En avancerad stav, t ex en s k Rabbit kräver bra batterier för att rotation och vibration ska fungera korrekt. Om du är en flitig användare är uppladdningsbara batterier ett prisvärt och miljövänligt alternativ. Visa kvalitetsbatterier

Tänk på att materialen gummi, latex, jelly, cyberskin och andra material som innehåller gummi eller latex kan lösas upp av olja, använd därför aldrig oljebaserade eller oljesilikonbaserade glidmedel tillsammans med dessa produkter. Oljesilikonbaserade glidmedel skadar dessutom produkter tillverkade i silikon.

Var rädd om dig! Om du använder en stav både analt och vaginalt eller delar den med någon annan rekommenderar vi att du använder kondom och byter mellan varven. Om ni vill använda en ”strap-on” eller stav på varandra är det viktigt att anpassa stavens omkrets till mottagarens förmåga. Det kan vara klokt att välja en stav i ett mjukt material eftersom det kan vara svårt för givaren att avgöra hur kraftigt stötarna känns med en hård stav. Om ni ändå väljer att använda en hård stav, ta det varsamt.

Vård och rengöring
Rätt skötsel ökar produkternas livslängd. Rengöring är också viktigt eftersom det minskar risken för bl.a. infektioner och irritationer i de områden där du är extra känslig.

Om din vibrator inte är vattentät så bör du vara aktsam så att inte elektroniken tar skada när du sköljer av leksaken. Tag för säkerhetsskull ut batterierna innan du tvättar av din leksak. Om du av misstag skulle få in lite fukt in i batterifacket bör du ta av locket och låta produkten torka i rumstemperatur. För att förhindra att batterikontakterna rostar kan du applicera pyttelite vaselin på dem.

Om din produkt har bifogade skötselanvisningar rekommenderar vi att de följs.

Rengöring
Vi rekommenderar varmt Hygiene en dryg rengöringsgelé som kan användas på fasta material som hårdplast, gummi, jelly, silikon, läder, glas, vinyl, lack, akrylplast, cyberskin m.m.

Hygiene är enkelt att använda och rengör dina produkter utan att skada materialet, samtidigt som det är milt mot huden. Hygiene tar bort minst 99% av sjukdomsalstrande bakterier.

Gör så här:
Skölj av produkten med  ljummet vatten eller torka av den med en trasa.
Applicera rengöringsmedlet på en bit papper eller en trasa och torka av.
Klart! Om du vill kan du torka av staven med en torr trasa.

Efterbehandling
Mjuka stavar tillverkade i material som latex, gummi och jelly mår bra av att efterbehandlas med några droppar silikonbaserat glidmedel. Visa silikonbaserade glidmedel

Produkter i hudliknande material, tex loveclone, cyber skin, magic flesh osv. håller sig bäst om de talkas efter rengöringen. Låt produkten först torka ordentligt och talka sedan med t ex Powder.

Förvaring
Om du har träffat en säljare från Lustjakt på ett Homeparty noterade du kanske att hon eller han förvarade varje leksak i en separat förpackning (i en fryspåse, i originalförpackningen, eller i en tygpåse med plast invändigt). Förpackningarna skyddar förstås produkterna från resdamm men huvudsyftet med plasten är att skydda produkterna från varandra. Leksaker innehåller ämnen som kan reagera med ämnen i andra leksaker och därigenom skada produkterna. Extra känsliga är porösa material som jelly och cyberskin. Kombinera gärna leksaker med varandra under leken men förvara dem alltid separat. Separat förvaring minskar dessutom risken för bakteriespridning.

Erotiska produkter skall skyddas från solljus värme och fukt. Se därför till att produkten är helt torr innan du lägger den i lufttät påse.

Tänk på
Ta alltid ut batterierna ur dina leksaker innan du lägger undan dem. Om ett batteri går sönder kan syra läcka ut och skada produkten. Det finns dessutom leksaker som drar ström från batterierna även när de är avstängda.

Det finns många sexleksaker och sexhjälpmedel som uppgraderar ditt sexliv.
-Är du osäker på vad du ska köpa? Ring eller maila gärna till oss på Lustjakt så hjälper vi gärna till.

Tel 0522-644444
info@lustjakt.se
Hitta din sexleksak hos Lustjakt