Sexuella inriktningar

Sexuella inriktningar

B&D
Bondage och Dominance (Discipline). Den ena parten binder den andra. Den som blir bunden blir naturligtvis ganska hjälplös och kan inte göra så mycket. Därför får den andra parten (den som binder) stå för de flesta initiativen – denne räknas som dominant.

D&S
Dominance and Submission. Ett rollspel där det är tydligt att den ena personen har kommandot (är dominant) och den andra är undergiven och bara lyder partnerns order.

Dessa varianter kan blandas. Oftast på ett sätt där en är Sadist, binder sin partner och är dominant medans partnern är masochist, bunden och undergiven. Den dominanta rollen kallas ofta för master och den undergivna rollen för slav, oavsett vilken variant som avses. Dessa roller har ingen inverkan på det normala livet. I ett bra förhållande är naturligtvis alla parter jämlika. Det handlar bara om att våga släppa loss och ha bättre, roligare och mer varierad sex! De tre varianterna brukar ofta kallas BDSM som ett samlingsnamn.

BDSM
Ett ord som på engelska står för ”bondage and discipline, dominance and submission, sadism and masochism”. På svenska: bondage och disciplin, dominans och underkastelse, sadism och masochism (se längre ner för ordförklaringar). Ordet och längtan, och under ansvar, deltar i olika annorlunda sexlekar.

Bondage
Att binda någon eller att själv bli bunden på olika sätt under en sexlek.

Disciplin
Att uppleva det upphetsande när den ena parten sexuellt ”uppfostrar och dresserar” den andra i olika former under en sexlek.

Dominans
Under en sexlek kan den ena parten vara den som bestämmer och dominerar, och den andra parten vara den som lyder och är ”undergiven”.

Fetischism
När man upplever att en speciell sak har en sexuellt upphetsande inverkan. Ett exempel kan vara svarta läderstövlar eller högklackade skor under sexakten.

Härskarinna
Härskarinna, Mistress, Madam eller Domina kallas en dominant kvinnlig sexpartner.

Masochism
Att uppleva sexuell njutning när man blir utsatt för smärta under sexuella aktiviteter.

Master
Master eller Härskare kallas en dominant manlig sexpartner.

Rollspel
Att tillsammans leka olika erotiska lekar, till exempel ”olydig flicka”, ”den stygga pojken”, bunden fånge”, ”läkarundersökning”, ”slavträning”….. bara fantasin sätter gränsen. Ofta ingår även olika kläder, uniformer och redskap för att förstärka upphetsningen.

Sadism
Att uppleva sexuell njutning när man utsätter någon för smärta under sexuella aktiviteter.

Sadomasochism
En sexuell läggning där sadism och masochism ingår.

Spanking
Smisk och pisk i olika former och med olika redskap under sexleken.