Mannens erektion

Mannens erektion

Erektionsproblem är mycket vanligt, ungefär hälften av all män mellan 40-70 år upplever någon form av potensproblem. Av dessa har ca 1/3 mycket svåra problem.
Ofta yttrar sig problemet i en oförmåga att bibehålla erektionen tillräckligt länge. Erektionen sviktar då lätt under pågående kärleksakt.

Efter utlösning avklingar erektionen snabbt och återkommer först efter en stunds vila.  Det är vanligt att tiden innan man kan få ny erektion ökar med stigande ålder.
I 8 fall av 10 är det kroppsliga orsaker som ligger bakom. I 2 fall av 10 är det
psykiska. (Vissa läkemedel kan ge potensproblem, liksom rökning och
alkoholmissbruk.)

Det är väldigt jobbigt för de män som drabbas och många tycker att deras manlighet får sig en riktig törn. Men det finns hjälp att få!

Lustjakt rekomenderar absolut att man provar nedstående produkter, innan man börjar äta mediciner.

Penisring/potensring
Den har funnit sedan länge och hjälper till att strypa avflödet av blod från penis. Det finns penisringar i massor av olika utförande och material. Man trär på dem över penis och sätter dem längst in vid penisroten så att där spänns åt.
Metoden är ofarlig så länge som man inte låter ringen sitta på i mer än en timme åt gången.

Vakuumpump/penispump
De finns i många olika utförande. Den ser ut som en plastcylinder med en vakuumpump som pumpar ur luften ur cylindern och det är genom att det bildas vakuum som man får svällkropparna i penis blodfyllda.
När man fått tillräcklig styvnad så fäster man en penisring vid roten. Blodet blir nu låst i svällkropparna och erektionen kvarstår till dess att ringen avlägsnas.
Eftersom metoden är enkel och helt ofarlig för hälsan så är det ett väldigt bra
alternativ!

Ca 80% av erektionsproblemen kan ”botas” med hjälp av pump och ring, enligt RFSU.

Ett tips: Även om du inte har erektionsproblem så kan en ring vara en trevlig leksak då den gör din penis betydligt grövre, hårdare och ådrigare.

Här hittar du ringar och pumpar.