LadyCup – menstruationskopp

LadyCup – menstruationskopp för alla kvinnor som vill ha ett bekvämare liv

SÄKER – MODERN – ENKEL – EKOLOGISK – EKONOMISK – HYGIENISK

LadyCup är en ny menstruationskopp utvecklad för att introduceras liknande en tampong. Under menstruationen samlas menstruationsblodet i menstruationskoppen. LadyCup är uteslutande tillverkad av medicinskt silikon. Inga bakterier kan fastna på dess fullständigt släta yta, den absorberar inga vätskor och därmed uppstår inga förändringar av den naturliga vaginala miljön.

MODERNT hygienskydd för kvinnor – återanvändbar menstruationskopp 100% fullvärdigt alternativ till bindor och tamponger den modernaste intima hygienprodukten för kvinnor enkel att använda miljövänlig – en livslängd i upp till 15 år med korrekt underhållning ekologisk och ekonomisk – avkastning på inköpspriset av LadyCup redan efter 4 månader silikon med maximal flexibilitet optimal storlek och design med slät yta för enkel användning och underhåll tillverkad av tyskt medicinskt silikon av högsta kvalitet, vilket exklusivt används inom medicin- och livsmedelsindustrin.

Nationella institutet för offentlig hälsa har utfärdat en rekommendation för produkten LadyCup.

LadyCup erbjuder dig den modernaste intima hygienprodukten för kvinnor. Med LadyCup blir din menstruation mycket angenämare. LadyCup är föreningen av optimal form med högkvalitativt material. LadyCup är tillverkad i en speciellt ren omgivning och möter kraven för hög kvalitet.

Användning
Se till att dina händer är rengjorda vid hanteringen av LadyCup! Desinficera LadyCup innan den första användningen. LadyCup kan kokas (ca 5 minuter) eller steriliseras med en lösning gjord av steriliseringstabletter. För att förenkla en lättare introducering rekommenderas användningen av ett vattenbaserat glidmedel, speciellt för unga flickor/kvinnor (storlek S(mall)). För introducering/uttagning av LadyCup är den sittande/staende positionen ideal. Vik LadyCup två ganger på längden innan insättning. För in den vikta LadyCup en i vaginan. Din allmänna avslappning är viktig innan den första insättningen. Försök därför att introducera/ta ut LadyCup under en period utan menstruation. Denna strategi är till för att hitta “din” bekvämaste position för att introducera/ta ute LadyCup. Efter ett tag kommer du att vänja dig vid denna aktivitet och den kommer inte att orsaka några problem för dig. Introduceringen/uttagningen av LadyCup är inte svårare än att introducera/ta ut en vanlig tampong.

Töm LadyCup 2–5 ganger dagligen beroende pa menstruationsflödet. Läs de bifogade instruktionerna noggrant innan första användning.

Silikonet som används orsakar inte några kända allergier. Genom att använda LadyCup reduceras risken för bakteriella sjukdomar och förekomsten av toxiskt giftchockssyndrom, vilket exempelvis är en fara vid tamponger, förhindras. LadyCup är även passande för kvinnor som lider av olika eksem, hudallergier eller allergier mot tamponger eller latexmaterial. LadyCup är tillverkad av absolut neutrala silikonmaterial, som bibehaller en frisk vaginal miljö och inte torkar ut slemmembranen.

Desinficera LadyCup innan varje användning. Introducera LadyCup med rena händer och i viloläge. För att underlätta introduktionen kan du fukta LadyCup med vatten eller använda ett vattenbaserat smörjmedel. Vik LadyCup två gånger på längden och sätt in den. Efter korrekt insättning viker LadyCup upp sig fullständigt.

Insättning
Du kan försöka att vrida LadyCup lite medan du haller dess nedre part för att säkerställa korrekt placering. Om den är korrekt introducerad och med hjälp av dina vaginala muskler vrider sig LadyCup inte och förblir i samma position. LadyCup är placerad lagt i vaginan. I dess korrekta position är LadyCup placerad pa ett sadant sätt att läckage inte bör uppsta och den inte kan kännas i kroppen. användning LadyCup kan uppta minst 15,5–21,2 eller 26–34,3 ml menstruationsblod.

Tack vare dess design är den ett idealt menstruationsskydd för alla sorters sport, resor eller vanlig daglig användning. LadyCup kan säkert användas även pa natten. Din LadyCup kan användas i upp till 12 timmar dagligen utan utbyte. Antennens design innehaller upphöjda knölar som later dig fatta antennen bättre för enklare uttagning. Styrkan pa silikonet som används har valts för att uppna optimal flexibilitet. ta ut, töm, skölj Töm LadyCup 2–5 gånger per dag beroende på menstruationsflöde. Skölj LadyCup i vatten efter tömning. LadyCup kan även kokas eller steriliseras i steriliseringslösning. Ditt underhållsval beror pa din speciella situation.

Instruktioner – varningar
LadyCup är inte ett preventivmedel. Använd endast din egen LadyCup av hygienskäl. LadyCup är passande för kvinnor i alla aldersgrupper. Den kan användas av flickor som ännu inte har haft samlag eller av kvinnor som använder preventivmedel (införda i livmodern).

Kortande av antennen
Korta antennen till “din” längd, den som passar dig bäst. Antennen kan även fullständigt skäras av. Vi rekommenderar att bitvis korta antennen tills du hittar passande längd. Var försiktig sa att du inte skadar den nedre delen av LadyCup!

Skötsel
LadyCups fullständigt släta yta gör underhållet väldigt lätt. LadyCup har inga markeringar på dess utsida eller inre ytor, inga inskriptioner eller andra symboler.

Förvara LadyCup i den bifogade bomullspåsen. Om den förvaras på en plats fri från UV-strålning bibehåller den långsiktigt sin naturliga, rena ”vita” färg. Förvara inte LadyCup i lufttäta förpackningar. Koka eller sterilisera LadyCup vid slutet av menstruationsperioden. Detta är självklart även möjligt under menstruationsperioder.

Under menstruationen rekommenderar vi att LadyCup sköljs med vatten och/eller med ej parfymerad tvål som ett grundläggande underhåll. Utför underhåll så snart som möjligt när LadyCup töms eftersom detta förhindrar att menstruationsblodet torkar, vilket gör rengörningen svårare. Om inget vatten finns tillgängligt kan exempelvis toalettpapper användas.

Var kan jag köpa LadyCup?
Du kan köpa LadyCup menskopp hos Lustjakt. Gå till Lustjaktsbutiken

Vilken storlek?
LadyCup finns i två storlekar. Var noggrann med att välja en passande storlek enligt följande information:

Small – passande för kvinnor som inte har fött barn eller upp till 25 års ålder
Large – passande för kvinnor som har fött barn eller är över 25 år