Kvinnors misstag i sexlivet

Vanliga kvinnofel i sexuella situationer

Är för fixerade vid penis
Precis som kvinnor har män många olika erogena zoner- som varierar individuellt. Testa dig fram eller fråga var han tycker om att bli stimulerad.

Glömmer pungen
De flesta män älskar när du smeker pungen, mellangården, skinorna och området runt anus. Använd gärna ett bra glidmedel så blir det ännu skönare för honom.

Är för hårdhänta
Många kvinnor tar i alldeles för hårt när de ska stimulera penis, oavsett om de använder mun/läppar eller handen. Börja med fjärilslätt beröring och öka trycket allt eftersom penis blir blodfylld. Fråga honom gärna hur han vill ha det.

Är för benägna att kritisera
Män har en tendens att vara mer ”på” när det kommer till sex medan kvinnor ofta behöver längre förspel. Detta har irriterat många kvinnor vars kroppar tar längre tid på sig att ställa in sig för sex än deras partners. Att kritisera mannen fungerar dock dåligt, det bästa är att säga till hur man vill ha det, påminna honom och be honom att tänka på det till nästa gång. Samma sak gäller andra situationer- om män stoppar in fingret i slidan istället för att stimulera klitoris, till exempel. Mäns kroppar och kvinnors kroppar är olika och därför är det alltid bäst att förklara istället för att kritisera- mannen tillfredsställer inte kvinnan ”fel” för att han vill reta henne, han gör det för att han inte känner till hur kvinnan vill ha det.

Lägger allt ansvar på mannen
Mannen är inte ansvarig för kvinnans njutning. Inte ensam, i alla fall, precis som att kvinnan inte ensam är ansvarig för mannens.

Tar inte ansvar för skydd
Även om kondomen sitter på mannen när den används betyder det inte att den inte är där för bådas skull. Att ha med sig kondomer, exempelvis vid tillfälliga sexuella förbindelser, är lika mycket kvinnans ansvar som mannens. Kritisera inte en man för att ha glömt ta med sig kondomer om du själv inte heller har med dig några.

Gör som i porrfilmer
Män blir ofta beskyllda för att vara porrskadade- men kvinnor är ofta precis likadana. Det vill säga, beter sig inte naturligt. Skriker och stönar högt även om hon egentligen hade känt sig bekvämare med att kanske bara flämta till då och då. Detta eftersom hon har fått för sig att det är det agerandet mannen vill ha, men troligtvis hade han uppskattat det mycket mer om hon bara var sig själv.  Även om en man tycker om porr är han oftast medveten om att det bara är en film, där det mesta går till överdrift.

”Spelar död fisk”
Att ha sex med en person som ligger helt still, utan att agera det minsta eller säga ett knyst är heller inte att föredra. Att vara helt passiv i sängen är lika roligt för din partner som att ha sex med en ”död fisk”.

Fejkar orgasm/njutning
Gynnar ingen. Allra minst kvinnan, hur ska hon då bli tillfredsställd på rätt sätt, om mannen inte har någon aning om hur hon egentligen vill ha det?

Glömmer ge komplimanger
Många kvinnor klagar över att deras män inte uppmärksammar dem och inte ger några komplimanger. Men det är lika vanligt tvärtom att mannen inte blir uppmärksammad och bekräftad som man.

Hoppar över förspelet
Många kvinnor tror helt felaktigt att mannen alltid är redo och inte är i behov av något förspel. De flesta män älskar och behöver förspelet lika mycket som kvinnorna. Låt honom luta sig tillbaka och bara njuta och låt honom glömma allt vad prestation heter.

Är för självkritiska
Många människor är neurotiska och oroar sig för mycket vad andra ska tänka och tycka om dem- så även i sexuella situationer. Av någon anledning är det något vanligare hos kvinnor än hos män. Detta medför att många kvinnor, när de har sex, tänker för mycket på hur de ser ut- vill exempelvis inte ha sex i vissa ställningar eller visa sig i särskilda vinklar enbart för att de är rädda för att sexpartnern ska finna deras kroppar oattraktiva, hur de agerar, oroar sig för småsaker som ”muspruttar” och annat. Detta gagnar ingen, varken kvinnan eller mannen. Vill mannen ligga med kvinnan kommer han garanterat att tycka att hon är vacker och sexig hur hon än ser ut och om någonting skulle gå fel är det inte hela världen. Man behöver inte ta sex på blodigt allvar, det är mycket viktigt att båda parter känner sig bekväma och avslappnade. Om kvinnan tänker för mycket på hur hon själv uppfattas kommer hon omedvetet att spänna sig vilket förminskar hennes njutning och försvårar chanserna för orgasm.

Prioriterar inte sin egen njutning
Egentligen en uppföljning på avsnittet om självkritiska kvinnor. Det finns tyvärr många kvinnor som tror att de måste vara ”perfekta älskarinnor” enligt partnerns mått, det vill säga att de gör allt för partnerns njutning men glömmer bort sin egen. Om ett sexuellt förhållande ska fungera så bra som möjligt tar båda ansvar för att sexet ska vara bra och skönt- för dem båda, bådas lust och njutning är lika viktiga.