Hur får kvinnan orgasm

Hur fungerar kvinnans orgasm?

Kvinnor får orgasm på många olika sätt. För en del är det enkelt medan det är betydligt svårare för andra. Varje människa är unik, vilket innebär att var och en av oss måste lära sig hur den egna kroppen fungerar. Det finns alltså inga knep som alltid fungerar på alla.

Varje orgasm är också unik, ingen är den andra lik. Man kan få en stark orgasm, en utdragen, en snabb, en skälvande, en som gör att man börjar gråta, en som väcker ännu mera lust osv..
Det enklaste sättet att få orgasm för de flesta kvinnor, är klitorisorgasm – som man får genom att man stimulerar klitoris eller området däromkring.

En genomsnittlig orgasm för en kvinna 13-60 sekunder. Man tror också att över 60 procent av alla kvinnor kan få multipla orgasmer också, alltså flera orgasmer efter varandra.

Man kan smeka på många av olika sätt bla med fingrarna, en vibrator, gnugga sig mot en kudde, av partnerns tunga eller genom att klitoris stimuleras vid samlag. Använd gärna glidmedel vid klitorisstimulans, så att det inte blir för mycket friktion som ger upphov till microskopiskt små sår vilket in sin tur kan leda till infektioner och irriation.

Att kvinnor får orgasm bara genom att ha samlag är inte speciellt vanligt. De allra flesta behöver bli smekta eller smeka sig själva samtidigt för att nå orgasmen. i bland räcker inte smekningar till utan man behöver en kraftigt vibrerande klitorisvibrator. Vibrationer påverkar nerverna på djupet på ett sätt som vanlig beröring inte kan. Glöm inte glidmedel som är ett måste till en klitorisvibrator.

Förspelet är det allra viktigaste för att man som kvinna ska nå orgasmen. Ju längre förspel, ju bättre sex och ju enklare orgasm. Tyvärr så är det vanligt att man förkortar förspelet ju längre man varit tillsammans. Då mycket handlar om att nå om själva samlaget så snabbt som möjligt. Detta är något som inte främjar orgasmen.

En liten bit in i slidan finns ett känsligt område som kallas g-punkten. Många kan få orgasm också genom att stimulera det området, exempelvis med en g-punktsvibrator, fingrarna eller genom samlag.

Många kvinnor får enkelt orgasm när det smeker sig i sin ensamhet själva, men så fort de är tillsammans med en partner så lyckas det inte. En anledning kan vara att man har svårt att vara avslappnad, man måste våga berätta vad man vill eller visa genom att smeka sig själv. -Det kan kännas svårt och pinsamt, men de allra flesta tycker att det är mycket upphetsande när partnern smeker sig själv och visar vad hon/han tycker är skönt. Ju tydligare man är, ju snabbare når man orgasmens hemlighet!

Det är viktigt att man vågar släppa kontrollen och bara slappna av och känna efter. Att man känner sig trygg tillsammans med sin partner, är därför en viktig grund för att man ska kunna slappna av.
Det är också viktigt att inte fokusera för mycket på att man måste ha orgasm, känn efter och njut istället – kommer orgasmen så kommer den, om inte så har du haft en njutningsfull stund i alla fall.- Orgasm är inte enda beviset på njutning!

Vissa kvinnor kan knipa sig till orgasm, ju mer vältränad bäckenbottenmuskulatur du har, ju enklare får du orgasm. Knipkulor hjälper dig att träna upp din bäckenbottenmuskulatur.