Frotteurism

Frotteurism

Frotteurism är när man avsiktligen gnider bäckenet, berör eller gnuggar sig mot en annan aningslös person och blir upphetsad eller finner sexuell tillfredsställelse av det. Ofta inträffar det på trånga platser och personen försöker i allmänhet undkomma upptäckt efter att ha vidrört offret.

Start?
Beteendet börjar vanligen i tonåren med puberteten och innebär sexuell upphetsning av att vidröra eller gnida sig mot intet ont anande offer. Det kan vara att röra offret med händerna eller gnida sitt underliv mot offret. Detta kan ske på vilken del som helst av kroppen men vanligaste är bröst, ben och ända.

Var?
Händelserna inträffar vanligen på trånga ställen, där det kan tolkas eller förtäckta som oavsiktlig beteende. Exempelvis i hiss, buss, rulltrappor, buss, tåg, tunnelbanor eller folksamlingar i allmänhet. Offren kan vara omedvetna om händelsen.

Förövare?
Majoriteten av frotteurs är män och de flesta offren är kvinnor. Men det kan också vara kvinna på man, kvinna på kvinna eller man på man. De flesta förövare är i åldern 15-25 år. Frotteurism har konstaterats vara lika vanligt bland äldre, blyga och hämmade individer.

Behandling
Behandlingen skulle bli detsamma som för andra sexuella avvikelser och omfatta både läkemedel och beteendeterapi.