Fontänorgasm

Fontänorgasm

I urinrörets vävnad finns det några körtlar som mynnar ut i urinröret. Därifrån sker en utsöndring av ejakulationsvätska. Denna vätskan kan utsöndras under hela akten eller komma nära eller vid orgasm. Hos en del kvinnor så sipprar det lite i taget och hos andra kan det spruta kraftfullt under orgasmen, det är det som brukar kallas fontänorgasm eller sprutorgasm.

Vätskan är genomskinlig eller lätt mjölkig till utseendet. Den kan ha en sötaktig doft och smak. Mängden varierar från några droppar till flera centiliter. Denna vätska är inte samma som lubrikation (fukten som utsöndras från slidans väggar vid sexuell upphetsning och fungerar som ”smörjmedel”). Vätskan ska inte heller förväxlas med urin.

Fontänorgasm ibland också kallad sprutorgasm är en kvinnlig ejakulation. Det är en utsöndring av vätska som kommer från kvinnans urinrörsmynning.

Instruktion för par

Först och främst ska kvinnan vara avslappnad och våga släppa kontrollen. Många kvinnor håller emot och tror att de ska kissa på sig.

Använd rikligt med glid och börja med att pressa ett finger mot g-punkten (se nedan).

Håll ett konstant tryck och gnid mjukt över området någon minut. Nu kan du öka trycket gradvis och om ytan känns ojämn så kan du trycka lite mjukare.

För in ännu ett finger och pressa båda fingrarna runt hörnet på blygdbenet. Fortsätt pressa med fingrarna mellan blygdbenet och upp mot livmoderhalsen. Variera trycket och hastigheten.

När upphetsningen stiger så kan du gnida hårdare och variera rytmen från mycket långsamt till snabbt och nästan vibrerande.

Fortsätt gnid med fingrarna, upp och ner, in och ut, tryck på g-punkten och cirkulera.

Fortsätt tills du känner långa, utdragna sammandragningar.

Du kan uppleva att slidan vidgar sig och det är ett tecken på att fontänorgasmen närmar sig.

Öka hastigheten och trycket. Nu kan hela slidan bli mycket våt men fortsätt bara.

Håll kvar fingrarna även när det börjar pulsera och fortsätt att trycka upp mot g-punkten. Nu kommer explosionen och kvinnan ejakulerar en färglös vätska. Vätskan kan både rinna och spruta ut. Du kan fortsätta med smekningarna om du vill för att fortsätta hålla kvar den sköna känslan för henne.

Gör det själv

Om du inte har en partner så är det lättare att använda sig av en böjd stav för  att stimulera g-punkten. Få fontänorgasm med g-punktstav

Tryck staven upp mot g-punkten samtidigt som du gör ett mottryck över blygdbenet så att trycket kommer från två håll.

Om du har vältrimmade slidmuskler så kan du trycka kraftigt nedåt mot staven.

Andas långsamt och djupt. När du känner att du börjar komma så kan du falla in ett rytmiskt mönster: knip kraftigt, släpp knipet och tryck nedåt. Upprepa flera gånger. Visualisera hur du sprutar och släpp känslan av att du skulle kissa på dig. Låt det bara hända!

PS. Ibland kan det spruta ganska rejält så var redo med handduk eller använd ett plastlakan.

Dubbel njutning

En del kvinnor tycker det är lättare att få fontänorgasm om klitoris blir stimulerad samtidigt och då gärna med kraftfulla vibrationer.

Hittat g-punkten?

G-punkten är ett litet område ca 2-5 cm in på slidans främre vägg (upp mot magen). Den behöver inte sitta rakt upp utan känn dig fram mot sidorna. På vissa kvinnor sitter den nästan precis innanför slidmynningen och på andra ganska långt in. Pröva dig fram. Ofta har detta område en lite annorlunda yta. Kan kännas lite ojämn och skrovlig. Många kvinnor känner sig kissnödiga när man trycker här.

Träna musklerna

Ju mer vältränade dina slidmuskler är desto lättare kan du få fontänorgasm. Använd gärna knipkulor vid dina knipövningar så blir din träning än mer effektiv.