Fisting

Fisting

Vad är fisting?
Fisting kommer från engelska ordet fist som betyder näve. Det beskriver en sexuell handling där mHandan för in en hand i slidan för att öka njutningen för kvinnan. Om man för in en fot så kallas det istället för footing. Fisting kan också ske i analen, s k analfisting.

Sexuell njutning
En del finner det njutbart med fisting men det kan också förekomma fisting när man vill dominera kvinnan. Det är viktigt att man gör rätt när man praktiserar fisting så att inte skador uppstår.

Töjbar vagina
Många tror att det är enkelt och naturligt för en kvinna att kunna ta emot stora föremål, då kvinnor klarar av att föda barn. Men det som är viktigt att veta är att när en kvinna föder barn så blir vaginan mer töjbar med hjälp av hormoner som förbereder kroppen för förlossningen. När det gäller fisting så kommer du inte att ha dessa hormoner till hjälp. För att kunna utföra fisting utan skador måste du därför använda rikligt med bra glidmedel. Givetvis är det viktigt att lyssna på kroppen och inte göra något som gör ont. Kommunikation mellan parterna är också A och O.

Hur du utför fisting
För att fisting ska vara njutbart så är det viktigt att kvinnan är sexuellt upphetsad och avslappnad. Det är givetvis också viktigt att kvinnan vill detta och tycker det är njutbart. Vaginal fisting utförs bäst efter massor av förspel och sexuell stimulering för att hjälpa slidväggarna att slappna av och göra slidan redo för penetrering.

Använd rikligt med glidmedel och gå sakta och försiktigt fram. Börja alltså inte direkt med fisting utan förspel. Börja med att föra in en eller två fingrar i slidan tillsammans med glidmedel och bygg upp till flera fingrar, tätt sammanfogade och formade som en kon. Det blir bekvämare och mer njutbart för kvinnan om du inte för in hela näven.

Håll ett öga på kvinnans ansikte så att du kan upptäcka om hon uttrycker smärta eller obehag. Sluta i så fall genast.

Det är viktigt att kvinnan säger till om det gör ont eller känns obehagligt och det är lika viktigt att mannen lyssnar och respekterar hennes önskan. Vissa par har ett kodord som indikerar att hon vill att du ska sluta.

Samtidigt som du stoppar in fingrarna i slidan så stimuleras du hennes klitoris för att göra henne upphetsad. Om du inte kan koncentrera dig på båda sakerna på en gång, så kan kvinnan själv stimulerar sin klitoris eller att använda en liten vibrator.

Om man känner smärta – stoppa omedelbart!

Hel knytnäve
En del föredrar att hela knytnäven förs in i slidan och genom att hålla fingrarna runt tummen så bildas en så liten knytnäve som möjligt. Smörj in både slidan och handen med glidmedel och för in knytnäven med knogarna neråt mot kvinnans rumpa. Rotera försiktigt handen i slidan för att komma förbi blygdbenet. Om du använder den raka fingermetoden så ska du finna att din hand naturligt kommer att vilja bilda en knytnäve.

Nu försöker du försiktigt att flytta handen upp och ner för att stimulera din partner. Prata med varandra för att ta reda på vilka rörelser hon gillar. Låt dig inte frestas att göra några kraftiga våldsamma rörelser eller dra din knytnäve in och ut, eller upp och ner för snabbt.

När det gäller både vaginal fisting och anal fisting, så handlar det om att vara långsam och försiktigt väcka mottagarens lust och stimulans, inte givarens.

Dubbelfisting
Dubbel fisting är när två händer förs in i slidan eller anus. Människor som gillar dubbelfisting njuter av känslan att deras anus eller slidan töjs, snarare än händer som rör sig upp och ner.

Risker och faror
Oasvett om du använder dig av vaginal eller anal fisting så är det vissa saker du måste tänka på. Den största risken för givaren av fisting är sexuellt överförbara sjukdomar som kan överföras via blod och vaginala vätskor. Du kanske inte ser bevis på blod från fisting, men små sprickor kan uppstå. Bakterie och virusinfektioner kan också överföras från den person som får fisting, särskilt under analfisting.

Hälsorisker
Risken för trauma hos mottagaren av fisting är hög, särskilt från en grov och hänsynslös partner. Skaderisken är hög även för de som har erfarenhet.

Skador som fisting orsaker är bl a revor, infektioner, muskelbristningar, sprucken tarm, framfall i slidan, blåmärken i livmoderhalsen, bäcken inflammatorisk sjukdom och urin eller avföringsinkontinens.

Om du upptäcker några skador från fisting eller biverkningar från fisting, sök då medicinsk hjälp oavsett hur generad du är. Känner du intensiv smärta eller har kraftiga blödningar efter fisting så bör du söka läkarvård omedelbart.

Ihållande och långsikt fisting kan försvaga vaginala och anala muskler och kan leda till långsiktig problematik.

Läkemedel/droger och fisting
Vissa människor som tycker om fisting använder ibland muskelavslappnande för att få musklerna i anus eller vagina ska slappna av. Dessa muskelavslappnande medel används för att underlätta införandet av handen i anus eller vagina. Det finns dock risker med att använda sådana medel då dessa kan minska känslan av smärta, så att våldsam och skadlig fisting kan ske utan att mottagaren är medveten om det.

Undvik också helt droger av samma anledning. Droger kan också minska hämningar hos både mottagaren och givaren. Han eller hon kan inte sluta på begäran eller vara så skonsam som han eller hon borde vara.

Säkrare fisting
Om du använder rikligt med glidmedel vid fisting så blir det inte bara enklare och bekvämare utan minskar också risken för vaginala eller anala blödningar. Använd ett bra glidmedel med bra glidegenskaper, som t ex ett silikonbaserat glid. Om du vill använda vattenbaserat glid så är det bättre att använda något som har en tjockare konsistens.

Den som ger fisting bör använda en latexhandske för att skydda sig mot sexuellt överförbara sjukdomar, som t ex hiv och hepatit. (Om du är latexallergiker så använd latexfria handskar).

PS. Ett oljebaserat glid eller oljor bör undvikas om du använder latexhandskar, då all form av olja kan försvaga och förstöra latex och gummi.

Den man eller kvinna som ger fisting bör trimma och fila naglarna för att förhindra att revor uppkommer i den vaginala eller anala slemhinnevävnaden. Handen och fingrarna ska vara rena för att minska risken för infektion.

Lavemang bör inte användas för att rensa tarmen innan anal fisting för att inte försvaga analväggen. Kvinnan bör inte heller använda en vaginaldusch innan fisting, då detta kan försvaga slidväggarna.

Analfisting
Mycket av informationen ovan gäller även vid analfisting, där handen eller knuten näve förs upp i analen för att t ex stimulera prostatan hos en man. Det är normalt för den person som är mottagare, att ha en ofrivillig tarmrörelse.

Ett tips kvar vara att börja med en vibrerande plugg för att få analmusklerna att slappna av. Även i detta fall så bör stimulering av kön göras samtidigt.