Ekodildon

Ekodildon

Här är ett litet citat från Aftonbladet.se om ”ekotrenden”
Miljötrenden har nått erotikbranschen, nu tillverkas de i trä, keramik, glas och silikon.
Sexleksakerna är inte längre hälso- eller miljörisker. Och begreppet klimatsmart har fått ännu en innebörd – njutning!
– Det har hänt massor i erotikbranschen. Kunderna blir mer medvetna och intresset för miljövänliga sexleksaker är stort, säger Ylva Franzén, som är erotikpedagog och ägare till butiken Afrodites apotek. De nya miljövänliga sexleksakerna kännetecknas av att de inte innehåller några ftalater, som annars är de mjukgörande ämnena i en dildo eller vibrator.

Gränsvärden för sexleksaker
Ftalater har länge varit förbjudet inom EU att använda i nappar och andra föremål som kommer i kontakt med känsliga slemhinnor, och nu finns det EU-gränsvärden även för sexleksaker, berättar Ylva Franzén.
– I vårt nya sortiment finns bara produkter som är fria från ftalater. Dessutom är förpackningarna bättre, de är återvinningsbara i stället för tillverkade i plast och designen och utseendet är mer tilltalande för dagens medvetna kunder, säger hon.
Och konsumenterna verkar uppskatta de miljövänligare alternativen. Ylva Franzén berättar att hennes kunder oftare väljer vibrator utifrån miljö- och kvalitetsaspekter än prisnivå.
– Vi har all anledning att hoppas på de här produkterna, jag hoppas att miljövänligt är framtiden för kvinnor som vill ha kvalité.
Parleksaker populärt
Förutom den klimatsmarta trenden ser Ylva Franzén andra tydliga tendenser i sexleksaksbraschen.
– Generellt så har det kommit mycket nytt inom design när det gäller dildos och vibratorer. Det är stilrent och exklusivt, och det kommer mer och mer hjälpmedel som riktar sig till män, berättar Ylva Franzén.
– Dessutom har parleksaker blivit allt mer populärt, hjälpmedlen är inte till för bara ”ensamsex”. Man vill helt enkelt ha lite roligare sex tillsammans!

Det finns många sexleksaker och sexhjälpmedel som uppgraderar ditt sexliv.
-Är du osäker på vad du ska köpa? Ring eller maila gärna till oss på Lustjakt så hjälper vi gärna till.

Tel 0522-644444
info@lustjakt.se
Hitta din sexleksak hos Lustjakt