Bli en mångorgastisk man

Lär dig behärska utlösningen och bli mångorgastisk

Mannens orgasm och utlösning är två helt olika saker. Orgasmen kännetecknas av en serie sammandragningar och en skön pulserande känsla. Utlösningen däremot är bara en ryggradsreflex, en muskelryckning.

Om mannen lär sig förhindra utlösningen kan även mannen bli mångorgastisk, dvs få förmågan att få flera orgasmer i rad.

1. Andningen är viktig
Genom att andas långsammare och djupare så kan du fördröja utlösningen och fördjupa orgasmen. Andas helst in genom näsan och magen ska spännas ut som en ballong och pressas in mot naveln vid utandning.

2. Spänn sexmuskeln
Spänn din PC-muskel* runt prostatan när du känner att utlösningen är på väg.

* PC-muskeln är mannens viktigaste ”sexmuskel”. Den sträcker sig från blygdbenet på kroppens framsida fram till svanskotan. Denna muskel är viktigt att träna om du vill ha starkare orgasmer, starkare erektion och större kontroll över utlösningen.

3. Slappna av
När du känner att utlösningen är nära så saktar du ner och slappnar av samtidigt som du andas djupt och spänner PC-muskeln. Sluta stimulera penis direkt efter de sköna sammandragningarna och njut av dem utan att gå steget över till utlösning.

I början kommer du säkert att känna det konstigt att inte få utlösningen men med träning kommer orgasmen att intensifieras.

Bonus
När du inte längre har något behov av att ejakulera så kan du förlänga din njutning, få fler orgasmer i rad och du på sikt kan du lära dig få helkroppsorgasmer, behålla din energi och samtidigt förbättra ditt välbefinnande och din hälsa.

Tips
Vid onani kan du trycka med tumme och fingrar högst upp eller längst ner på penis för att förhindra utlösningen. Alternativt kan du trycka uppåt vid mellangården. Pröva dig fram vad som passar bäst för dig.

Om du känner obehag av att inte få utlösning så kan du försiktigt massera mellangården, testiklarna och svanskotan.

Tänk på
Att det kan vara bra att inte behålla erektionen mer än 20-30 minuter så att blodet kan cirkulera fritt i kroppen. Därefter kan du/ni smeka upp den igen.