Afe zonen G-punkten

AFE-Zonen och G-Punkten

AFE-Zonen
AFE står för Anterior-Fornix-Erotic och upptäcktes av en sexolog i Kuala Lumpur(faktiskt). AFE zonen är mycket större än G-punkten, därav namnet zon istället för punkt. AFE zonen är belägen ovanför G-punkten och kan nästan enbart nås med hjälp av en extra lång, böjd vibrator. Beröringen av detta mycket känsliga område tillsammans med de stimulerande vibrationerna från g-punktsvibratorn gör att produktionen av slidsekret blir extremt hög. Fördelarna med detta är ju givetvis att slidan blir mycket blöt, och att ens partner kan glida in väldigt lätt.

Om du regelbundet masserar AFE-zonen så kommer du att uppnå vaginala orgasmer mycket lättare, ofta flera stycken efter varandra.

Vi alla skapta olika, vissa av oss hittar punkten jättelätt medan det hos andra kan vara lite svårare. Använd dig gärna av en böjd stav för att lättare hitta och stimulera punkten.

G-Punkten
Man pratar ibland om en tredje form av orgasm, som utlöses från den så kallade G-punkten, uppkallad efter en tysk-amerikansk gynekolog vid namn Gräfenberg.

En del kvinnor har enligt hans teori ett särskilt känsligt ställe ett par centimeter innanför slidöppningen. Den sitter i slidans framvägg ganska nära urinröret, som löper alldeles framför slidväggen. Stimuleras G-punkten sexuellt upplever kvinnan en speciell intensiv orgasm med samtidig avgång av en vätska som kan jämföras med mannens sädesavgång. Meningarna om G-punkten, dess existens och funktion är fortfarande delade.

Även G-Punkten hittas och stimuleras bäst med hjälp av en böjd stav. Här kan du hitta G-punktsstavar.

Tips: Om din partner tecknar ”Kom hit” med fingret så stimuleras oftast detta område.